اردک خوتکا – اردک آناس کرکا(Anas crecca)

اردک وحشی(خوتکا)

اردک خوتکا

Anas crecca

اردک خوتکا با نام علمی آناس کرکا(Anas crecca) ، نوعی ماکی از خانواده اردک سانان است. این نژاد اردک زیبا با جثه بسیار کوچکی که دارد ، از اردکهای دیگر هم خانواده خود(Anatinae) کوچکتر بوده و کوچکترین عضو خانواده اردک سانان محسوب می شود.

 

اردک خوتکا پرنده مهاجر است و بومی مناطق اوراسیا(قاره آسیا و قاره اروپا) می باشد. اردکهای خوتکا با شروع فصل سرما به سمت جنوب اوراسیا مهاجرت می کنند. همچنین تعداد زیادی از اردکهای خودکا با شروع فصل سرما و پاییز به مرداب انزلی در کشور ایران مهاجرت می کنند. اردکهای خودکا در دسته های کوچک و بزرگ به سرعت پرواز می کنند. خوتکاها از جمعیت خوبی نسبت به دیگر گونه های اردک برخوردار هستند.

 

 

خصوصیات ظاهری:

اردک خوتکا دارای جثه بسیار کوچک است ، این ماکیان ۳۴ الی ۴۳ سانتیمتر طول و ۳۴۰ الی ۳۶۰ گرم وزن دارند. جنس مذکر(خوتکای نر) با سری به رنگ بلوطی ، همراه با نوار چشمی هلالی به رنگ سبز می باشد. بدن خوتکای نر به رنگ خاکستری بوده و واجد خط افقی به رنگ سفید بر روی بالها است.

جنس مونث(خودکای ماده) به رنگ قهوه ای و واجد لکه سبز رنگ بر روی بالها می باشد.

رنگ منقار تیره و بین بند انگشتان پا واجد پره است.

 

اردک خوتکا(Anas crecca)

اردک خوتکا(Anas crecca)

 

تغذیه:

در زیستگاه طبیعی خود از گیاهان کف آب تغذیه می کند.

 

زاد و ولد:

خوتکای ماده در فصل تولید مثل حدود ۸ الی ۱۲ تخم به رنگ نخودی می گذارد و در حدود ۲۱ الی ۲۸ روز بر روی تخمها می خوابد. جوجه ها بعد از درآمدن از تخم فعال هستند و بعد از ۴۴ روز می توانند پرواز کنند.

 

 

منبع: ویکی پدیا.

گردآوری و تنظیم:

پرنده جنگل  JUNGLEBIRD.IR

آدرس مطلب:  junglebird.ir/?p=2488

 

 

نظر شما در مورد اردک خوتکا چیست؟ آیا اطلاعات و یا تجربه ای در این مورد دارید؟

اشتراک گذاری...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.