اردک ماندراین(Mandarin)

Mandarin

اردک ماندراین

Mandarin

اردک ماندراین زیباترین گونه اردک  سانان به شمار می رود تا آنجایی که به وی لقب”ملکه اردکها” را داده اند. این گونه اردک به خاطر زیبایی بی همتا و رنگ آمیزی تند و با شکوه که در جنس نر “اردک ماندراین” مشهوت است،(رنگ پرها در جنس ماده از رنگ آمیزی و جلای کمتری برخوردار است) مورد توجه مجموعه داران پرندگان زینتی می باشد.

 

 

علت نامگذاری این گونه اردک به نام “ماندراین” وجهه تسمیه و شباهت و رنگ آمیزی پرهای بدن به میوه ای به نام ماندراین است.

اردک ماندراین نر و ماده نسبت به جفت خود وفادار بوده و همیشه در کنار جفت خود باغی می مانند، از اینرو سمبل “عشق و وفاداری” محسوب می شوند.

 

Mandarin

ماندراین   Mandarin

 

خصوصیات ظاهری:

اندازه اردک ماندراین در حدود ۴۱  تا ۴۵ سانتیمتر و طول بالها ۶۵ تا ۷۵ سانتیمتر است. نرها پوشیده از رنگهای متنوع، تند و براق، منقار به رنگ قرمز، صورت مایل به قرمز به همراه حلال سفید بالای چشم که تا گردن کشیده شده است، پهلو ها سرخ ارغوانی، ماده ها از تنوع رنگی کمتری برخوردار بوده، به رنگ تیره و منقار به رنگ تیره است.

 

Mandarin

اردکهای ماندراین   Mandarin

 

بر اسر زندگی در اسارت، اصلاح نژاد و تکثیر انتخابی، منجر به ترکیب ژنهای مغلوب و جهش ژنتیکی گردیده است، که حاصل آن به وجود آمدن شرایط  ژنتیکی آلبانیسم و اردک های ماندراین به رنگ سفید شده است، که گونه کمیاب و با ارزشی است.

 

Mandarin

ماندراین سفید کمیاب  Mandarin

 

تغذیه:

انواع دانه ها، گیاهان وعلفهای حاشیه رودخانه ها و آبگیرها، حشرات، نرم تنان، حلزونها، ماهیان کوچک، غورباغه های کوچک، ماهیان کوچک، با تعقیر فصل رژیم غذایی تعقیر می کند.

 

 

تغذیه در اسارت:

دان پلیت، خوراک صنعتی اردک گوشتی، دان مرغداری، کنسانتره، شبدر و سبزیجات تازه.

 

Mandarin

اردکهای ماندراین   Mandarin

 

پراکندگی:

زیستگاه اردک ماندراین شرق آسیا و همچنین کشورهای چین، روسیه و ژاپن است. البته جمعیتی از آنها احتمالاً به صورت رها سازی شده در اروپا و بریتانیا، همچنین ایالت کالیفرنیای آمریکا وجود دارد. جمعیت آسیایی مهاجر و در فصل زمستان در دشتهای شرق چین و جنوب ژاپن دیده می شود.

 

Mandarin

ماندراین سفید   Mandarin

 

محل زندگی:

محل زیست ماندراین مراتع، دشتها و بوته زارهای مناطق نزدیک به دریاچه ها، رودخانه ها، آبگیرهای کم عمق، باتلاقها و تالابها است، معمولاً در فصل تولید مثل (بهار) میان بوته زارها، یا در حفره و شکاف درختان اقدام به لانه سازی می کند.

 

Mandarin

اردک ماندراین    Mandarin

 

رفتار تولید مثلی:

در فصل بهار جفتها در حاشیه آبگیرها و رودها و در لابه لای درختچه ها و حفره درختان لانه سازی می کنند. پرنده ماده بعد از اتمام تخمگذاری بر روی تخمها می خوابد، اردک نر در این زمان اقدام به تغذیه ماده و محافظت از محل آشیانه می کند.

 

بعد از در آمدن جوجه ها، (برخلاف دیگر گونه اردک سانان که فقط  اردک ماده اقدام به بزرک کردن جوجه ها می کند)، در گونه اردک ماندراین، جفتها با هم از جوجه ها نگهداری می کنند.

 

جوجه اردک ماندارین

جوجه اردک ماندارین

جوجه اردک ماندارین

جوجه اردک ماندارین

 

دشمنان اصلی:

دشمنان اردک ماندراین روباه، سمور، راسو، موش صحرایی، سمور آبی، پرندگان شکاری، جغد، عقاب، مارهای بزرگ و البته بزرگترین و مهمترین دشمن اصلی این پرنده انسانها و شکار و متعاقباً تخریب زیستگاه ها، تالابها و رودخانه های محل زیست ماندراین است به گونه ای که، این اردک گونه ای کمیاب و در معرض انقراض می باشد.

 

 

اردک  ماندراین در فرهنگ سنتی چین:

اردک های ماندراین به علت زندگی به صورت جفت، بر خلاف دیگر گونه های اردک سانان و وفداری و علاقه به جفت خود، در فرهنگ اساطیری و سنتی مردم چین سمبل عشق، وفاداری، محبت و زندگی زناشویی است و او را با نام (یوآن یانگ) می خوانند به طوری که این موضوع در فرهنگ و هنر و آثار تاریخی چینی ها بسیار برجسته است.

 

مردم چین در مورد اردک ماندراین ضرب المثل زیبایی دارند که با این مفهوم است (دو اردک ماندراین در حال بازی درآب هستند) آن را به کنایه از زوجهای خطاب می کنند که بسیار هم را دوست دارند و به هم عشق می ورزند.

 

اردک ماندراین در افسانه ها، روایات و فرهنگ چینی ها نماد (سعادت و وفاداری) است از اینرو حتی در مراسم عروسی زوجهای جوان چینی، مورد استفده قرار می گیرد و هدیه می شود.

 

Mandarin

ماندراین   Mandarin

 

منبع بعضی مطالب:

ویکی پدیا انگلیسی.

گردآوری و تنظیم:

پرنده جنگل  junglebird.ir

آدرس مطلب:    junglebird.ir/?p=438

 

نظر شما درمورد اردک ماندراین؟ آیا اطلاعاتی و یا تجربه ای درمورد نگهداری اردک ماندراین دارید؟

اشتراک گذاری...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

aa8d81bba0d8170f8618d7990c5d0c89INSTAGRAM.COM/junglebird.ir

صفحه اینستاگرام پرنده جنگل را فالو کنید