خوکچه هندی(Guinea Pig)

خوکچه هندی
Guinea Pig
خوکچه هندی یا گینه پک نوعی جونده بسیار زیبا ، بومی آمریکای جنوبی می باشد. نگهداری از این جونده به عنوان حیوان خانگی قدمت طولانی دارد به طوری که بومیان آمریکای جنوبی ۲۰۰۰سال قبل از میلاد مسیح از خوکچه هندی به عنوان حیوان خانگی و همچنین منبع غذایی نگهداری می کردند، امروزه نیز در کشورهای آمریکای لاتین خوکچه هندی غذای مطلوبی به شمار می رود.
خوکچه هندی(گینه پک) در ۱۸ نوع و نژاد مختلف موجود است و به طور کلی از لحاظ ظاهری به سه دسته موصاف ، موبلند ، موفری تقسیم بندی می شود. انواع نژاد خوکچه هندی شامل: حبشه ای ، پرویی ، تکسل ، سیلکی یا ابریشمی ، موصاف ، آمریکایی ، تدی ، کروند ، تاس ، بی مو ، تاجدار ، کرستد ، آبسنیان و غیره می باشد.
تصاویر معروفترین نژادهای خوکچه هندی
- خوکچه هندی آمریکایی (American)
- خوکچه هندی حبشه ای (Abyssinian Guinea Pig)
- خوکچه هندی پرویی (Peruvian Guinea Pig)
- خوکچه هندی کاکل دار (The Crested Guinea Pig)
- خوکچه هندی سیلکی (ابریشمی) (Silkie Guinea Pig)
- خوکچه هندی تکسل (Texel Guinea Pig)
- خوکچه هندی کورونت (Coronet Guinea Pig)
- خوکچه هندی تدی (Teddy Guinea Pig)
- خوکچه هندی تاس
تغذیه:
گینه پکها جوندگان کاملاً گیاهخواری می باشند و از تمامی میوه جات و سبیزی جات به جزء سبزیجاتی مانند سیبزمینی که از غده می رویند می تواند تغذیه کند.
خوکچه هندی از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به خرکوش و همستر است ، ولی تفاوت زیادی با جوندگانی مثل این دو نوع دارد ، این تفاوت به مکانیسم بدن حیوان ارتباط دارد که توانایی ساخت گروهی از ویتامین را ندارد .
توصیه می شود که از زمان بچگی رژیمی متعادل و غنی از خوراکی هایی که در دست راس می باشد معین کرد ، زیرا در بزرگسالی به سختی می شود عادات غذایی خوکچه هندی را تعقیر داد.
خوکچه هندی می تواند از علوفه خشک (یونجه ، شبدر ، کاه و ساقه غلات) تغذیه کند. بهترین و مناسبترین جیره جهت تغذیه خوکچه هندی می تواند شامل علوفه مناسب مانند یوجه به صورت تازه و خشک که باید قسمت اعضم جیره غذایی را تشکیل دهد و همچنین سبزیجاتی مانند کاهو و… استفاده کرد و حتماً به صورت روزانه سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای ، خیار و گوجه در جیره غذایی آنها استفاده کرد.
در طبیعت نیز بیشتر آب مورد نیاز بدن خود را از تغذیه گیاهان و سبزیجات آبدار تامیین می کنند ، در اسارت نیز اگر نوع جیره غذایی خوکچه هندی اگر خشک و کم آب است باید آب برای نوشیدن در اختیار آنها قرارداد.
نکته مهم:
خوکچه هندی قادر به ساختن گروه خاصی از یتامینها مانند ویتامین(c) را در بدن خود ندارد و ویتامین مورد نیاز بدن را از طریق تغذیه سبزیجات و میوه جاتی که حاوی ویتامین(c) می باشند بدست می آورد و در اسارت نیز باید در جیره غذایی خوکچه هندی از مقادیر زیادی از سبزیجات و میوه هایی که حاوی ویتامین(c) می باشند مانند فلفل دلمه ای و یا ویتامین(c) به طور مستقیم که البته نباید به آب آن اضافه گردد و باید با خوراک آن را مخلوط کرد و یا مکمل های غذایی تجاری مخصوص خوکچه هندی که در بازار موجود است استفاده کرد.
دیگر مواد غذایی که در تغذیه خوکچه هندی می توان استفاده کرد شامل غلات (گندم ، جو ، برنج ) حبوبات ، سویا ، دانه پارس انواع دانه ها مانند شاهدانه ، آفتابگردان و ذرت که بهتر است با ساقه و برگ کامل باشد ، هندوانه و غیره می باشد.
نکته مهم:
خوکچه هندی جونده کاملاً گیاهخواری می باشد و بدن وی فاقد آنزیم حضم چربی گوشت می باشد و دستگاه گوارش آنها بسیار حساس است ، به هیچ عنوان نباید در جیره غذای آنها موادی مانند چربی ، ادویه ، رنگهای خوراکی و از قبیل ان استفاده کرد و بهتر است موادی از قبیل سبزی و میوه جات قبل از مصرف شسته شود تا از بروز اسهال در خوکچه هندی جلوگیری شود.
دندانهای خوکچه هندی:
خوکچه هندی مانند دیگر جوندگان دارای دندانهایی است که همیشه در حال رشد می باشد و حتماً باید در محل نگهداری خوکچه هندی چیزهایی مانند ساقه درختان غیر سمی و سمغی ، خوراکی های سفت ، تکه چوب و… در اختیار آنها قرارداد ، تا از رشد بیش از حد دندانها جلوگیری شود ، همچنین در صورتی که اجسام و خوراکی های مناسبی در اختیار خوکچه هندی قرار ندهیم باعث می شود تا از وسایل منزل و یا دیواره های قفس برای جویدن استفاده کند.
طول عمر و اندازه:
طول عمر خوکچه ها هندی در حدود ۵ تا ۸ الی ۱۰ سال می باشد که بستگی به شرایط نگهداری و تغذیه متغییر است. وزن در حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم می باشد. طول بدن درحدود ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر و قد ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتراست.
زاد و ولد:
زاد ولد در فصول گرم سال و دوران بار داری ۹ هفته می باشد. تعداد توله ها در هر زایمان ۲ تا ۴ بچه می باشد ، بچه خوکچه هندی با مو و ناخن کامل بر خلاف دیگر جوندگان که بی مو و کر و کور متولد می شوند به دنیا می آیند. نوزادان ۲ تا ۳ روز بعد از زایمان می توانند غذای خشک بخورند و تا ۳ هفتگی هم از شیر مادر تغذیه می کنند.
سن بلوغ:
سن بلوغ در حوکچه هندی زمان ۶۰ تا ۷۰ روزگی است که بستگی به جنسیت خوکچه هندی زمان بلوغ متغییر است.
محل نگهداری:
برای محل نگهداری از خوکچه های هندی استاندارد خاصی وجود ندارد و از قفس های آماده یا دست ساز یا محیط های مناسب و محصور برای نگهداری آنها می توان استفاده کرد ولی آکواریم به علت دارا بودن محیط شبه گلخانه ای و به علت حساسیت خوکچه ها به رطوبت بالا ، برای نگهداری خوکچه هندی مناسب نیست.
نمونه ای از محلهای نگهداری مناسب خوکچه هندی
- نمونه ای از باکس و قفس نگهداری از خوکچه هندی
- نمونه ای از قفسهای دست ساز خوکچه هندی
- نمونه ای از قفس های نگهداری خوکچه هندی
- خوکچه هندی سیلکی (ابریشمی) (Silkie Guinea Pig)
- نمونه از قفسهای دست ساز خوکچه هندی
منبع بعضی مطالب:
ویکی پدیای انگلیسی.
گردآوری و تنظیم:
پرنده جنگل junglebird.ir
آدرس مطلب:
junglebird.ir/?p=1045
- Guinea Pig خوکچه هندی حبشه ای
- Guinea Pig توله خوکچه هندی
- Peruvian Guinea Pig خوکچه هندی پرویی
- Guinea Pig گینه پیگها
نظر شما در مورد خوکچه هندی چیست؟ آیا تجربه و یا اطلاعاتی در مورد خوکچه های هندی دارید؟
ممنون از اطلاعات مفیدتون.خوکچه ها حیوانات اهلی و خوبی هستند.به سایت همستر ایران و همستر شرق حتما یه سری بزنید دوستان.
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
http://ghazaleh-ghasemi.ir/