مرغ عشق(bajrygar)

مرغ عشق
bajrygar
طوطی کوچک استرالیایی(مرغ عشق) کوچکترین عضو خانواده طوطی ها است که توانایی تقلید صدا را تا حدودی دارا می باشد. بومیان قاره استرالیا به مرغ عشق (budgerijour) می گفتند که به معنای غذای خوب است و نام انگلیسی باجریگار برای مرغ عشق هم بر گرفته از آن لغت می باشد.
مرغ عشق برای اولین بار در سال ۱۷۰۰ میلادی به صورت گله های بزرگ که از هزاران پرنده تشکیل شده بود توسط مهاجرین اروپایی شناسایی شد و توسط زیست شناس انگلیسی سر جان گلد در سال ۱۸۴۰میلادی به انگلستان راه یافت و به این ترتیب اولین اجداد مرغ عشق های خانگی به اروپا رسیدند.
مرغ عشق ها خیلی زود مورد توجه علاقه مندان به حیوانات خانگی قرار گرفتند و در اروپاه مورد تکثیر ، اصلاح نژاد و پرورش قرار گرفت ، که در اثر تکثیر موجب به وجود آمدن پرندگان با جهش رنگی ، با رنگهای گوناگون و آرایش بال مختلف و متفاوت شده است.
مرغ عشق وحشی در طبیعت قدری از نوع پرورش یافته خود در اسارت که از منقار تا نوک دم ۱۶ تا ۲۰ سانتیمتراست ، کوچکتره و به رنگ سبز چمنی موج دارهمراه با خطوط سیاه رنگ و لکه بنفش زیر گلو می باشد. ولی امروزه مرغ عشق های پرورش یافته دارای انواع رنگ های متفاوتی هستند که شامل: رنگ هایی نطیر (سبز روشن ، سبز زیتونی ، سبز تیره ، سبز خاکستری ، آبی کوبالت ، آبی آسمانی ، آبی تیره ، بنفش ، خاکستری ، کرم ، زرد ، سفید ، بال گنجشکی ، سبز کدر ، آبی کدر و ترکیبی از انواع رنگ ، چهره زرد ، بال زرد ، بال خاکستری ، رنگ قوص و قزح و انواع مختلف رنگهای ابلق و نژاد آلبینو و…) می شود.
- مرغ عشق وحشی در طبیعت
- مرغ عشق در طبیعت
مرغ عشق امروزه به دلیل تکثیر آسان و نگهداری و پرورش آسان و تنوع رنگ های مختلف ، مورد علاقه دوست داران حیوانات خانگی قرار گرفته و از محبوب ترین پرندگان خانگی است ، طبق آمار بیشترین پرنده ای که در منازل نگهداری می شود مرغ عشق می باشد.
- مرغ عشق(bajrygar)
- مرغ عشق(bajrygar)
- bajrygar
طول عمر:
طول عمر این پرنده در موطن اصلی و در شرایط خوب آب و هوایی حدوداً ۱۵ سال بوده ، اما در اسارت به دلیل عدم آگاهی از نحوه نگهداری درست و اصولی ، طول عمر این پرنده به طور چشم گیری کاهش یافته به طوری که به ندرت می شود پرنده ای پیدا کرد که ۵ سال عمر داشته باشد
تغذیه :
غذای اصلی و جیره غذایی اصلی مرغ عشق ها دانه ارزن است ، حتی در طبیعت هم در فصولی که ارزن در دسترس حیوان می باشد ۶۰درصد جیره غذایی را ارزن و ما بقی سبزیجات تازه و میوه ها تشکیل می دهد.
در اسارت حیوان را باید با ارزن به عنوان جیره اصلی و سبزیجات مانند(شبدر ، یونجه ، اسفناج ، کاهو ، تره ، شوید ، جعفری ، هویج و…) و غلات مانند(گندم و جو به صورت جوانه زده که سرشار از ویتامینها است ، گیاه ذرت و…) و میوه هایی مانند(سیب ، گلاب و…) و انواع دان مانند(شاهدانه ، کتان ، هفت تخم ، تخم کاهو و…) به عنوان قسمت دیگر تشکیل دهنده جیره غذایی مورد استفاده پرنده قرار داد. همچنین استفاده ازغذا های پلیت مانند کنسانتره ، دان پارس سویای پخته و استفاده از مکمل ها و ویتامین ها بسیار مفید می باشد.
بهترین ترکیب دانه برای مصرف روزانه ترکیب ۸۰ درصد ارزن با ۲۰ درصد کتان است.
نحوه نگهداری:
مرغ عشق ها را باید به صورت جفت در قفس حد اعقل به طول ۴۰ سانتیمتر وعرض ۳۰ سانتیمتر و ارتفاع ۴۰ سانتیمتر می شود نگهداری کرد ولی قفس مناسب و ایده آل باید به اندازه ۱۰۰ سانتیمتر طول ۵۰ سانتیمتر عرض و۵۰ سانتیمتر ارتفاع باشد ، همچنین مناسب ترین حالت برای نگهداری مرغ عشق ها به طور دسته جمعی در پاسیو و یا قفس های بزرگ می باشد که در این صورت علاقه بسیار وافری به جفت شدن و زاد آوری نشان می دهند.
بررسی روشهای نگهداری مرغ عشق:
در پرورش صنعتی و تجاری پرندگانی مانند مرغ عشق به جهت هدف تولید بیشتر و کنترل و نظارت بیشتر بر پرنده ، مرغ عشق ها را به صورت جفت در قفسهای با ابعاد مناسب نگهداری و پرورش می دهند در این روش بر خلاف روش گلخانه ای(گله مرغ عشق ها به صورت آزاد) بر پرندگان کنترل بیشتری وجود دارد مثلاً در صورت بروز بیماری برای یک پرنده در روش قفسی و بسته می توان داروی مناسب با دوز مناسب را برای درمان پرنده مورد نظر در قفس آن برای مصرف قرار داد ولی در روش گلخانه ای به دلیل شریک بودن در خوراک و آب این کار امکان پذیر نیست و هر دارو ، مکمل و ویتامین باید به صورت گروهی در اختیار پرندگان قرار داد که نتیجه مطلوب را در بر نخواهد داشت ، همچنین در روش قفسی به دلیل کنترل بیشتر بر روی جفتهای مولد و رسیدگی خواص به هر جفت مولد امکان تولید مثل و پرورش بیشتر وجود دارد و باعث راندمان تولید بیشتر و توجیه اقتصادی بیشتر می شود.
شرایط نگهداری:
بهترین شرایط نگهداری از پرندگان به خصوص مرغ عشق نگهداری در محیط کنترل شده از نظر تعقیرات دمایی و محیطی و دمای ۲۶ درجه سانتیگراد با رطوبت ۶۰ تا ۸۰ درصد و نور مناسب است که در این شرایط در تمامی فصول امکان تولید مثل وجود دارد.
تکثیر:
تکثیر مرغ عشق ها به صورت دل بخواهی است یعنی هر وقت میل به زاد آوری داشته باشند اقدام جفت شدن می کنند و این امر بستگی به نحوه نگهداری و شرایط خوب نگهداری دارد ، به طور کلی در اسارت هر موقع که شرایط مناسب آب و هوایی ، دمای مناسب ، شرایط ایده آل زیستی و تغذیه ای فراهم باشد پرنده میل به تولید مثل دارد.
مرغ عشق ها پرندگان تک همسری هستند و تا آخر عمر با جفت خود می مانند مگر که جفت توانایی و قدرت زاد آوری را از دست دهد ، همواره این پرندگان منتظر شرایطی ایده ال زیستی برای جفت شدن و تولید مثل و تخمگذاری و ازدیاد نسل هستند.
مرغ عشق ها در تمام فصول می تواند زاد و ولد داشته باشند ، در هر بار تخمگذاری پرنده ماده در حدود ۴ تا ۹ عدد تخم به فاصله زمانی هر ۴۸ ساعت می گذارد و حدود۲۰ روز هم روی تخم ها می خوابد. بعد از در آمدن جوجه ها از تخم حدود ۴۰ روز طول می کشد تا جوجه ها به رشد کامل رسیده و لانه را ترک کنند.
نکته:
به علت زندگی در اسارت و اهلی شدن مرغ عشق ها بر خلاف( اجداد وحشی خود در طبیعت که بعد از پایان تخم گذاری بر روی تخم ها می خوابند) بعد از گذاشتن اولین تخم بر روی تخم می نشینند که این امر باعث افتادن فاصله سنی نسبتا زیاد بین اولین جوجه و آخرین جوجه ها می شود و موجب تلفات زیاد جوجه ها در هر بار جوجه کشی شده ، تقریباً اگر پرنده ماده ۸ یا ۹ تخم بگذارد فقط ۳ یا ۴ جوجه به سن بلوغ می رسند ولی اگر تخم ها در طول تخمگذاری جمع آوری و بعد از پایان تخمگذاری زیر پرنده گذارده شوند تعداد جوجه های بیشتری در هر بار جوجه کشی حاصل می شود.
- تخمها و جوجه مرغ عشق ها در جعبه تخم
- جوجه مرغ عشق حدوداً سه روزه
- جوجه مرغ عشق حدوداً یک هفته ای
- جوجه مرغ عشق ها حدوداً دو هفته ای
- مرغ عشق ماده در جعبه تخم
- جوجه مرغ عشق حدوداً چهار هفته ای
سن بلوغ:
سن بلوغ مرغ عشق ها در ۳ ماهگی است ، مرغ عشق نا بالغ کوچکتر است و پرهای آن جلاء و رنگ پرندگان بالغ را ندارد و نسبتاً آرام است ، پوست روی بینی آن رنگ طبیعی را ندارد و معمولاً به رنگ صورتی می باشد.
تعیین جنسیت:
در قسمت بالای منقار بر روی قسمت اسفنجی دو سوراخ روی پوست صاف مشاهده می شود که رنگ این پوست در نوع نر آبی تیره ، در ماده ها آبی روشن ، یا قهوه ای و یا متمایل به قهوه ای است.
- تعیین جنسیت به صورت تصویری
- تعیین جنسیت به صورت تصویری
منبع بعضی مطالب:
ویکی پدیای انگلیسی.
گردآوری و تنظیم:
پرنده جنگل junglebird.ir
آدرس مطلب: junglebird.ir/?p=2007
نظر شما در مورد مرغ عشق چیست؟ آیا اطلاعات و یا تجربه ای در مورد مرغ عشق ها دارید؟
عالی بود 😉
ممنون
منون
بسیار عالی
دستت درد نکنه واقا عالی بود
ممنون از بازدید شما