کوآلا(Koala)

Koala

کوآلا

 Koala

 

کوآلا نوعی پستاندار کیسه دار کوچک استرالیایی است. این حیوان فقط بومی قاره استرالیا بوده و از خویشاوندان(بامبت) می باشد. این حیوان کوچک به خاطر شکل ظاهری و شباهت ظاهری که به خرس ها دارد ، به مانند خرس کوچکی می باشد ، به همین خاطر وی با نام “خرس کوآلا” شهرت دارد ، ولی به طور کلی از خویشاوندان خرس نمی باشد.

 

 

کوآلا حیوان شب زی است و بیشتر فعالیتهای حیاطی و تغذیه وی در طول شب انجام می گیرد. کوآلاها بیشتر عمر خود را بر روی درخت اکالیبتوس(درخت کافور) زیست و تغذیه می کنند.

 

کوآلاها دارای پنجه های قوی می باشد که دارای ۵ انگشت بوده که ۲ تا از آنها مخالف جهت دیگر انگشتان می باشد و هر کدام از انگشتان از نقاط مختلف قابل خم شدن می باشند. کوآلاها با پنجه ها و انگشتان قوی و قدرتمندی که دارند می تواند از درختان اکالیپتوس بالا روند و از شاخه ای به شاخه دیگر بجهند و به خوبی به درختان اکالیپتوس بچسبند و از برگها درخت اکالیپتوس که تنها منبع غذایی این حیوان است تغذیه کنند.

 

کوآلاها معمولاً به صورت انفرادی یا در دسته های بسیار کوچک بر روی چندین درخت که در محدوده ای خاصی  که متعلق به قلمروشان است زیست می کنند و به ندرت به قلمرو دیگر کوآلاها می روند.

کوآلاها معمولاً چندین درخت اکالیپتوس را به عنوان قلمرو بر می گذینند.

 

Koala

Koala

 

تنها منبع تغذیه و غذایی کوآلاها برگ درختان اکالیبتوس است ، برگ این درختان سمی بوده و دارای ارزش تغذیه ای ، انرژی ، کالری و ارزش غذایی کمی می باشد ، از اینرو کوآلا ها به مانند انسان درون بدنشان عضوی به نام(روده کور) دارند ، ولی این عضو نسبت به انسان توسعه یافته تر و بزرگتر بوده و در حدود ۲۰ سانتیمتر است که درون آن میلیون ها باکتری وجود دارد ، علت وجود این عضو خاص در این حیوان نوع تغذیه کوآلاها ، تغذیه از برگ های سمی درخت اکالیپتوس است و این عضو وظیفه حضم و تجزیه فیبر و سموم برگ اکالیپتوس را دارد.

 

هر کوآلا در طول شبانه روز در حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم برگ اکالیپتوس تغذیه می کند و تمامی نیاز های غذایی خود و حتی آب مورد نیاز بدن خود را هم از برگ این درخت به دست می آورد ، از اینرو کوآلاها به طور طبیعی آب نمی نوشند.

 

کوآلاها ۱۸ ساعت از طول شبانه روز را می خوابند و بقیه را صرف فعالیت های زیستی ، تغذیه و تولید مثل می کنند. برگ درختان اکالیپتوس دارای ارزش غذایی و انرژی کمی بوده از اینرو مدت خواب زیاد کوآلا کمک شایانی در ذخیره انرژی و جلوگیری از اتلاف انرژی و نیز حضم بهتر گیاه اکالیپتوس است.

کوآلا معمولاً در طول روز می خوابد و در طول شب به فعالیت می پردازد.

 

Koala

Koala

 

زاد و ولد و تولید مثل کوآلا:

در صورت شرایط خوب زیستی کوآلاها می توانند در سال یک بچه به دنیا آورد ، کوآلاها حیوانات کیسه دار بوده و نوزادان آنها به صورت نارس ، کور و کر می باشند و اندازه آنها در حدود ۲ سانتیمتر است ، نوزاد کوآلا به محض تولد توسط پنجه های کوچکی که دارند به بدن مادر خود چسبیده و از مجرای زایمان ، از بین موهای بدن مادر ، به کیسه شکمی که در قسمت زیر شکم مادر قرار دارد می خزند و به کیسه مادر راه پیدا می کنند و خود را به پستان مادر رسانه و شیر می خورند.

 

پستان مادر در دهان نوزاد کوآلا متورم شده و باعث می شود تا بچه کوآلاها پستان مادر را رها نکنند و از کیسه مادر بیرون نروند و به رشد و تکامل برسند. نوزاد کوآلا تا چند ماه از بدو تولد درون کیسه شکمی برای رشد و تغذیه باقی می مانند و بعد از چند ماه از کیسه شکمی خارج می شوند و به زیر شکم و یا پشت مادر نقل مکان می کند و گاهی برای شیر خوردن و تغذیه به کیسه شکمی مادر باز می گردد.

 

بچه کوآلا معمولاً تاسن ۱ تا ۳ سالگی مادر را ترک نمی کند و نزد او می ماند.

 

کوآلاهای ماده در سن ۲ سالگی به بلوغ کامل می رسند و کوالاهای نردر سن ۳ تا ۴ سالگی بالغ می شوند.

 

کوآلاهای نر را می توان از طریق غدد معطر تیره رنگشان که وسط قفسه سینه ، سفید رنگشان است شناسایی کرد ، از این غده ماده معطر ، لزج و چسبنده ای ترشح می شود ، کوآلاهای نر قلمرو خود را با این ماده چسبنده علامت گذاری می کنند.

 

Koala

Koala

 

کوآلاها صدایی شبیح به خروپوف بلند و سپس یک آروغ دارند که “غرش” نامیده می شود و با این صدا با همدیگر ارتباط برقرار می کنند.

 

کوآلاها در مناطق وسیعی از شمال تا جنوب استرالیا زیست می کنند. کوالاهای جنوب استرالیا به سبب شرایط جغرافیایی سردتری که نسبت به شمال استرالیا دارد دارای جثه بزرگتر و پوست ضخیم تری می باشند.

 

Koala

Koala

 

متاسفانه این پستاندار زیبا کوچک که علاقه مندان زیادی در دنیا حتی برای نگهداری به عنوان یک حیوان خانگی دوست داشتنی و کمیاب دارد ، در معرض انقراض می باشد. علت این امر کاهش شدید جنگلهای اکالیپتوس که تنها قلمرو زیستی این کیسه دار درختی می باشد است. بنا به عقیده محققین و زیست شناسان تخمین زده شده تنها ۱۰۰۰۰۰ کوآلا در قلمرو طبیعی خود زیست می کنند و سالانه ۴۰۰۰ کوآلا بر اسر کاهش جنگلها ، حملات درندگان ، سگها و تصادف با اتومبیل جان خود را از دست می دهند.

 

 

 

منبع بعضی مطالب:

ویکی پدیای انگلیسی.

گردآوری و تنظیم:

پرنده جنگل  junglebird.ir

آدرس مطلب:    junglebird.ir/?p=801

 

 

نظر شما در مورد کوآلا چیست؟ آیا اطلاعاتی در مورد کوآلا دارید؟

اشتراک گذاری...

2 Responses to کوآلا(Koala)

  1. avatar mostafa گفت:

    سلام دوست عزیز
    تمام سایتتون رو خوندم. خیلی لذت بردم.
    موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

aa8d81bba0d8170f8618d7990c5d0c89INSTAGRAM.COM/junglebird.ir

صفحه اینستاگرام پرنده جنگل را فالو کنید