قرقاول نژاد گوش دار سفید(white eared pheasant)

قرقاول گوش دار سفید white eared pheasant

قرقاول نژاد گوش دار سفید

white eared pheasant

قرقاول گوش دار سفید با نام علمی (crossoptilon Crossoptilon) از خانواده قرقاولهای گوشدار: قرقاول گوش دار آبی(blue eared pheasant) و قرقاول گوش دار قهوه ای(brown eared pheasant) می باشد. قرقاول گوش دار سفید خود شامل زیر گونه های ۱٫ گوش دار سفید(Drouynii) که در شرق تبت یافت می شود ، ۲٫گوش دار سفید(dolani) که در غرب چین(جنوب شانگهای) یافت می شود ۳٫گوش دار سفید(crossoptilon) که در غرب چین(غرب سیچوان) ، جنوب شرقی تبت و شمال شرق هند یافت می شود و ۴٫گوش دار سفید(lichiangense) که در جنوب و مرکز چین یافت می شود و زیر گونه ۵٫گوش دار سفید(harmani) که برخی آن را گونه ای مجزا می دانند و در جنوب غرب و جنوب مرکزی تبت چین و شمال اروناچال پرادش هند یافت می شود.

 

 

خصوصیات ظاهری:

از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی بین دو جنس نر و ماده قرقاول گوش دار سفید وجود ندارد این خصوصیت منحصر به فرد بین نژادهای مختلف قرقاول می باشد. جنس ماده نسبت به جنس نر کمی کوچکتر بوده و کمی تیره تر است. طول دم در قرقاول گوش دار سفید نسبت به دیگر قرقاولهای گوشدار کوتاه تر است. اندازه قرقاول گوشدار سفید در حدود ۸۶ الی ۹۶ سانتیمتر که در حدود ۴۶ الی ۵۸ سانتیمتر از آن را طول دم پرنده تشکیل می دهد. وزن جنس نر در حدود ۲/۳۵۰ الی ۲/۷۵۰ کیلوگرم و وزن جنس ماده در حدود ۱/۴۰۰ الی ۲/۰۵۰ کیلوگرم می باشد.

 

قرقاول گوش دار سفید white eared pheasant

قرقاول گوش دار سفید
white eared pheasant

 

خصوصیات رفتاری:

هر چند که همه زیر گونه های مختلف قرقاول گوشدار سفید از لحاظ ظاهری و فنوتیپ شباهت زیادی با هم دارند ولی از لحاظ اکولوژی و رفتاری با هم متفاوت هستند. قرقاولهای گوش دار سفید پرندگانی اجتماعی بوده و قالباً به صورت گله ای و در دسته های بزرگ متشکل از ۱۰ الی ۳۰ عدد حتی بیشتر زندگی می کنند. قرقاول گوش دار سفید گونه ای تک همسری می باشد.

 

 

تغذیه:

در طبیعت: قرقاول گوش دار سفید از طیف وسیعی از گیاهان ، ساقه گیاهان ، پوست درختان ، برگها و میوه ها و حشرات تغذیه می کند ، عمدتاً با منقار قدرتمند خود به حفاری و کندن زمین برای پیدا کردن ریشه گیاهان و حشرات می پردازد.

در اسارت: می توان آنها را با انواع میوه ها و سبزیجات ، حشرات ، دانه غلات ، دان صنعتی ، پلیت قرقاول و کنسانتره تغذیه کرد.

 

 

زیستگاه:

زیستگاه طبیعی شامل مناطق کوهستانی و کوهپایه ای و کوه های هیمالیا و جنگلهای درختان مخروطی بین ارتفاعات ۳۵۰۰ الی ۴۳۰۰ متر از سطح دریا و در فصل تولید مثل در ارتفاع ۲۸۰۰ متر از سطح دریا زندگی می باشد.

 

 

محل نگهداری:

آنها را می توان در مکانی محصور و مسقف با بستری پوشیده شده از کاه و کلش و یا خاک دستی و شن و ماسه ، به مساحت حداعقل ۱۰ متر مربع نگهداری کرد.

 

 

زاد و ولد:

سن بلوغ در این نژاد در سال دوم زندگی آنها است. قرقاول گوش دار سفید گونه ای تک همسری است. فصل تولید مثل در ماه های آوریل تا ژوئن بوده در این دوره نرها با حرکات نمایشی و گستراندن بالها و دم خود سعی به جلب نظر جنس ماده می کنند ، بعد از جفتگیری قرقاول ماده اقدام به لانه سازی کرده و در حدود ۴ الی ۱۱ تخم می گذارد. زمان جوجه در آوری در حدود ۲۴ روز طول می کشد.

 

 

وضعیت بقاء:

هر چند که زیستگاه این نژاد در ارتفاعات و مناطق کوهستانی است ولیکن به علت از دست رفتن زیستگاه ها ، تخریب منابع طبیعی و جنگلها و شکار بی رویه گونه ای در معرض تهدید و در لیست قرمز گونه های در معرض انقراض قرار دارد.

 

قرقاول گوش دار سفید white eared pheasant

قرقاول گوش دار سفید
white eared pheasant

 

منابع:

arkive.org/white-eared-pheasant/crossoptilon-crossoptilon

گردآوری و تنظیم:

پرنده جنگل JUNGLEBIRD.IR

آدرس مطلب:  junglebird.ir/?p=2681

 

نظر شما در مورد قرقاول گوش دار سفید چیست؟ آیا اطلاعات و یا تجربه ای در این مورد دارید؟

اشتراک گذاری...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.